Menu Luk

Hvornår skal jeg udsende min kursusevaluering?

Du skal udsende dit spørgeskema hurtigst muligt at hensyn til dine respondenters hukommelse.

Hej Spørgeskemaer der virker

I brevkassens indlæg Evaluering af kursus ved hjælp af spørgeskema skrev I, at modtageren af et spørgeskema kan have  svært ved at huske tilbage på et kursus.

Hvornår vil I anbefale, at man udsender et spørgeskema i forbindelse med et endagskursus, så man får retvisende besvarelser?

Hilsen

Line

Svar

Hej Line

Tak for dit spørgsmål. 

For at modtage retvisende svar på et spørgeskema, er det vigtigt at modtagerne kan huske det, du spørger dem om, i dit tilfælde det endagskursus, du har afholdt. 

Vi går ud fra, at du ikke har udsendt et spørgeskema til kursisterne inden kurset, men laver en pragmatisk evaluering, hvor du kun udsender et spørgeskema efter kurset

Vi har to forslag til, hvordan du får retvisende svar:

  1. Du kan udsende spørgeskemaet, mens dine deltagere stadig er til kurset. Hvis du giver dine deltagere lidt tid til at udfylde dit spørgeskema inden kurset slutter, er der en god chance for, at de får det gjort, og du kan tage en masse besvarelser med hjem.
  1. Du kan vælge at udsende spørgeskemaet på mail lige efter kurset. Hvis dine deltagere modtager spørgeskemaet inden for få dage, er der stadig gode chancer for at de har kurset frisk i hukommelsen. 

Men der er også risiko for, at dit spørgsmål får lav prioritet i en travl hverdag. Du risikerer, at det kun er de mest pligtopfyldende eller dem med de stærkeste holdninger, der svarer på spørgeskemaet. Det fører til et skævt billede af dit kursus.

Hvis du vælger løsning nr. 2, kan du skabe et ekstra incitament for at besvare dit spørgeskema ved at trække lod om en gave blandt svarene. Vælg evt. en gave, der relaterer sig til kurset – en relevant bog, en times personlig sparring med kursuslederen eller lignende.

Held og lykke med dit spørgeskema.

Læs evt. også, hvad vi skriver om de tre afgørende spørgsmål, kursisterne stiller til dit evalueringsskema.

Med venlig hilsen

Ida og Charlotte

Du kan også skrive til brevkassen, hvis du har et spørgsmål om spørgeskemadesign, du gerne vil have svar på.

1 Comment

  1. Pingback:Belønninger - Spørgeskemaer der virker

Der er lukket for kommentarer.