Menu Luk

Hvor langt må mit spørgeskema være?

Der findes ingen faste regler for spørgeskemaets længde.

Hej Spørgeskemaer der virker 

Jeg skal lave et spørgeskema. Der er meget, jeg gerne vil vide, men jeg er i tvivl om, hvor mange spørgsmål folk kan svare på.

Mange hilsner

Svar

Hej R

Det er en god idé at være opmærksom på længden af sit spørgeskema, sådan som du er.

Der findes ingen regler for, hvor lange eller korte spørgeskemaer må være. Nogle har bare et par spørgsmål, og andre består af flere hundrede spørgsmål.

Vi kender ikke så mange, som nyder at svare på spørgeskemaer. De fleste gør det af pligt eller for at hjælpe den, som har lavet spørgeskemaet.

For at de ikke skal køre sur i besvarelsen, er det en fordel at holde spørgeskemaet så kort som muligt.

Måske er dit spørgeskema allerede så kort, som det kan blive. Hvis ikke, så får du her forslag til 4 ting, du kan gøre for at sikre dig, at dit spørgeskema ikke er unødigt langt:

1. Gå alle dine spørgsmål kritisk igennem og spørg dig selv, om du kun spørger om det, du har brug for at vide.

2. Se efter, om der er steder, hvor du spørger om det samme på flere måder. Spørg kun én gang i stedet.

3. Tjek, at respondenten kun får de spørgsmål, som er relevante i forhold til de svar, han eller hun har afgivet indtil nu. De fleste systemer til at opsætte spørgeskemaer kan hjælpe dig med sætte dit spørgeskema op, så svarene i nogle tilfælde bestemmer, hvilke nye spørgsmål, man får. Du kan læse om forskellige systemer i et tidligere indlæg her i brevkassen: Hvilken platform skal jeg vælge til at udsende mit spørgeskema?

4. Få gerne en eller flere andre til at kigge på dit spørgeskema og bed om deres vurdering af antallet af spørgsmål. Nogle gange kan andre få øje på ting, vi selv overser.

Med venlig hilsen

Ida og Charlotte

Du kan også skrive til brevkassen, hvis du har et spørgsmål om spørgeskemadesign, du gerne vil have svar på.